Thursday, December 26, 2013

Tekanan ketika musim peperiksaan.   Sebenarnya apa yang syawal buat ini adalah sekadar suka suki seka... Namun, apabuila difikirkan balik. rasa seronok, rasa puas rasa besh. Dalam kita mengembirakan orang. dalam diam diam diri kita seronok. mungkin begini juga rasa rasulullah dalam berniaga dan mengembala kambing time kecik-kecik dulu. Ketika zaman seusia baginda sedang seronok bermain masak-masak, bermain aci lingan, bermain buaian. eh? ada kah? perumpamaan ja. hahaha. seronok beb. adoi ayat keyel lak hang syawal.. Tapi just nk kongsi kepuasannya dengan hampa semua. Jika kita buat perkhidmatan sampai orang tersenyum lebar. terasa mcm dunia ini kita yang punya. walaupun tak mengharapkan keuntungan semata-mata. Membuatkan pelanggan jersey latest shop tersenyum gembira adalah satu kemestian.

memang penat, tatkala nk study, ada ja laptop yang bermasalah untuk ditengokkan. tapi semua ini adalah rezeki. Alhamdulillah, walaupun baru setahun jagung berkecimpung dalam dunia ini. sudah mampu belikan kereta untuk ayah syawal. sudah lama syawal target untuk tidak meringankan beban ibu bapa syawal selama ini. Sedih tengak ayah syawal yang gaji tak seberapa sebagai pengawal keselamatan di sebuah syarikat swasta di alor setar mengenetepikan segala kemahuannya semata-mata ingin memastikan kami semua anak beranak berjaya melanjutkan pelajaran ke sekolah dan berjaya melanjutkan ke menara gading. Beribu-ribu tahniah anakmu ucapkan kerana kasih sayang ayah telah berjaya mendorong 4 daripda 5 orang anak berjaya menjejak kaki ke menara gading.

Bukannya ini menyalahkan takdir kalau mengadu kekurangan yang ada. Tapi ini adalah perkongsiam untuk memotivasikan diri ini agar lebih kuat dan tabah untuk terus melangkah, telah kuat untuk membuatkan ibu bapa syawal terus tersenyum selama mana yang mungkin. Teringat lagi, dengan dengan motor honda ex5 sahaja ayah dalam kesejukkan menghantar kami semua ke sekolah, bangun seawal yg mungkin untuk menyediakan bekalan kami ke sekolah. berada di tengah panas untuk menjemput kami semua pulang daripada sekolah. letakkkan segala kemahuan ayah di tepi semata-mata untuk membayar yuran sekolah kami. memastikan kami tak kelaparan ketika di universiti..
dah2. xdapat syawal nak teruskan kerana jasa anda sangat tak terbalas.. sebenarnya nk sambung cerita.. nanti adik sebelah menangis tak pasai..

nasihat syawal. berusaha kamu membahagiakan kedua ibu bapa anda sebelum anda memberikan cinta kepada orang yang belum halal bagimu.


Daripada kelam dunia anda.. pasti disinari dengan cahaya keimanan...
Satu lagi laptop berjaya kami selesaikan.
Masalah laptop ini adalah...
1. Windows corrupt
2. File hardisk corrupt.
3. Diserang virus daripada dkg 6. (melalui risikan)
4. Virus daripada external kawan-kawan. ( melalui pengalaman)
5. sekali laptop kita pun kena virus..
6. virus tahap dewa nie..
Amek masa yang lama sebab mulanya tak dapat detect apa masalah sebenarnya. kemudian terpaksa korban file-file penting untuk buang virus tersebut.. Jadi, mohon semua hati-hati apabila amek cerita dekat kawan-kawan. maklum la stress stdy.. nanti Jersey Latest Shop pun stress. kikikiki